Start to run

Missie volbracht!

Op 16 januari j.l. startten 9 enthousiastelingen met de Start to Run cursus van de Atletiek Unie die door Voorne Atletiek  werd gefaciliteerd.


Afgelopen maandag, 2e Paasdag, was de eindloop over een afstand van 3 kilometer. “Dit is best een knappe prestatie” volgens Johan Snijders, Start to Run trainer van Voorne Atletiek, een aantal deelnemers van deze groep had nauwelijks ervaring met het hardlopen en dit was voor hen een eerste kennismaking. Het doel van deze Start to Run cursus is om mensen uit hun (luie) stoel te krijgen en voor sommige na een periode van blessures weer lol te geven in het hardlopen. Met een combinatie van het bijbrengen van techniek en het verbeteren van het uithoudingsvermogen is in ruim 11 weken naar de eindloop  toegewerkt.  De weersomstandigheden waren niet optimaal voor de eindloop. Met een forse wind, maar gelukkig geen regen, werd om 9.30 u. gestart. Alle deelnemers wisten de hevige windstoten te trotseren en volbrachten hun missie. Na afloop werden de certificaten uitgereikt onder het genot van een kopje koffie of thee en gelijk werden er afspraken gemaakt om met elkaar door te trainen naar een volgend doel.

16.03.28 Missie volbracht Start to run

Vlnr: Jasperina de Man, Wendy Thomas, Sylvia Marinus, Gerrit van Noord, Karin Petit Van Der Walle – Dits, Guisep d’Silva en Fannette Schumann.

(Johan Snijders, 28 maart 2016)