Wedstrijdverslag, uitslagen en foto's Potrozenloop 2019

logo potrozenloop  Op deze mooie, niet al te warme zomeravond, is de Potrozenloop
  2019 gehouden. 

Onderstaand het wedstrijdverslag van Robert Straver:

Op donderdag avond 27 juni was wederom de Potrozenloop. De 120 deelnemers van de verschillende afstanden hebben geluk gehad met de prima weersomstandigheden die, dankzij een koele wind die avond, de tropische temperaturen eerder deze week deden vergeten.

BUIZERD

Deze editie was om verschillende reden bijzonder. Ten eerste omdat het parcours aangepast moest worden vanwege een agressieve buizerd op de Mosterddijk ter hoogte van de overgang van de N57. Vooraf was bekend dat er in de omgeving van Brielle 2 buizerdnesten waren waarmee hardlopers rekening moesten houden. Het nest aan de Groene Kruisweg ter hoogte van Zwartewaal werd fel verdedigd door de Buizerd aldaar, maar de Buizerd aan de Mosterddijk was een zeer agressieve die reeds verschillende lopers had aangevallen. Het broedseizoen van deze mooie vogels loopt doorgaans tot half juni, maar deze Buizerd bleef zijn nest verdedigen waardoor Voorne Atletiek gedwongen was de route aan te passen. Deze route-aanpassing zorgde zelfs voor een krantenartikel in een landelijk dagblad.

SAMENWERKING ATLETIEK VERENIGINGEN VOORNE PUTTEN

De tweede bijzonderheid was dat voor deze wedstrijd samengewerkt werd met de 2 andere atletiekverenigingen van Voorne putten. Het systeem van de elektronische waarneming is namelijk eigendom van atletiekvereniging Spark uit Spijkenisse, terwijl deze apparatuur bediend werd door leden van Atletiekvereniging Pallas uit Hellevoetsluis. Deze samenwerking is zeer goed bevallen en die willen we zeker voortzetten in de volgende edities.

HET PARCOURS

De 3 verschillende afstanden, de 5 kilometer, de 10 kilometer en de 10 Engelse mijl (iets meer als 16 kilometer) starten tegelijk om 19:30 uur. De route van het parcours gaat door de prachtige polders van Voorne. Vanaf het complex van Voorne Atletiek vertrokken de deelnemers eerst richting Brielle waarbij ze al bijna direct langs de sponsor en naamgever van deze wedstrijd (Leo van de Harg Potrozen) komen. Via de Hossenbosdijk gaan de deelnemers meteen rechtsaf om over het fietspad in het wandelgebied langs het Spui te lopen. Daarna komen ze via de Hoeve Esterenburg bij het fietspad dat evenwijdig aan de Strypse Wetering loopt. Het parcours gaat dan voor de deelnemers van de langste afstand weer verder door de polders tussen Vierpolders en Zwartewaal. Ondanks de aangepaste route is er goed zicht op de natuurgebieden Derryvliet en Hollemare. Vlak voor Zwartewaal keren de deelnemers weer om richting de accommodatie van Voorne Atletiek.

DE WEDSTRIJD

De 5 kilometer werd uiteraard gewonnen door Tjark Klee van Voorne Atletiek. Deze sterke loper heeft deze afstand vaker gewonnen en hij kan trots zijn met zijn tijd van 19 minuten rond. De 10 kilometer werd gewonnen door Ruud Vette van Voorne Atletiek in 38 minuten. De namen zorgden voor enige verwarring bij de finish want de nummer 2 was Ruud de Vette van Pallas 93, die 19 seconden later binnen kwam. Helaas was er ook een misverstand op deze afstand waardoor een aantal lopers de verkeerde kant op werd gestuurd. Voor deze lopers was de afstand, op 10 kilometer, ongeveer 800 meter korter geworden. Op de 10 Engelse mijl was het uiteraard Cornelis Chatziiouannou die finishte in een mooie tijd van 56 minuten en 15 seconden. Dat betekent dat hij bij een temperatuur van net onder de 20 graden met een tempo van drie-en-een halve minuut per kilometer heeft gelopen.

Samenvattend hebben we met zijn allen weer een leuke avond beleefd. We bedanken uiteraard onze sponsors Leo van der Harg en Steefit, maar ook de leden van Voorne Atletiek die hebben geholpen om deze avond tot een succes te maken. De datum voor de editie van 2020 maken we zo snel mogelijk bekend.

De uitslagen van de Potrozenloop kunt u vinden opUitslagen Potrozenloop 2019